Praktijk Natuurgeneeswijze

Cranio Sacraal

Bij deze lichaamsbehandeling wordt op een zachte manier contact gemaakt met het cranio-sacrale systeem van ons lichaam.

Systeem

Tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen) zitten onze hersenen en het ruggenmerg. Daaromheen zit het hersenvlies, de dura mater. Daartussen zit het hersenvocht. Dit geheel, hersenen, ruggenmerg, hersenvocht en dura mater, vormt het cranio-sacrale systeem.

Ritme

Het ritme van het hersenvocht ontstaat door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. Dit cranio-sacrale ritme uit zich als een golfbeweging, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed en is overal in het lichaam voelbaar. We kunnen het ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel, de primaire ademhaling. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in ons lichaam gebeurt.

Behandeling

Bij de behandeling maak ik op een zachte, subtiele wijze via mijn handen contact met het lichaam en volg hierbij het cranio-sacrale ritme. Hierdoor wordt het lichaam uitgenodigd om te luisteren naar zijn eigen ritme. Op die manier kan het systeem zich bewust worden van een mogelijke onbalans of blokkade en wordt het zelfgenezend vermogen geprikkeld om het ritme te herstellen.

Meer informatie

www.cranio-nederland.nl