Praktijk Natuurgeneeswijze

Bowen-techniek

Deze behandelingsmethode is ontwikkeld door Tom Bowen uit Australië. Hij had geen wetenschappelijke achtergrond, maar heeft deze methode intuïtief ontwikkeld. In Australië heeft deze techniek al lange tijd grote bekendheid.

Techniek

Een techniek met ongekende mogelijkheden. Het is een behandeling waarbij weinig wordt gedaan en het effect heel groot kan zijn. Er wordt een zachte rollende beweging met de huid over de spieren gemaakt, op bepaalde specifieke plaatsen. Daarmee worden bindweefsel en energie in het lichaam geprikkeld. Tijdens de behandeling worden korte pauzes ingelast zodat het lichaam de tijd krijgt om de prikkel te verwerken. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt zo in werking gesteld. Hoe simpel het ook klinkt, het effect is er niet minder om. Bowen- techniek blijkt genezing te bevorderen, pijn te verminderen en meer energie te geven. De behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren, en juist deze eigenschappen maken Bowen-techniek zo uniek. Iedereen verbaast zich over de effectiviteit van deze eenvoudige manuele techniek via zachte aanraking. Bowen-techniek kan een snel en opzienbarend effect hebben, 2-3 behandelingen zijn soms voldoende. Zowel acute als chronische aandoeningen kunnen behandeld worden. Alle klachten waarbij spieren en gewrichten betrokken zijn, te denken valt aan rug- en nekpijn, sportblessures, RSI, ‘frozen shoulder’, spit en knieproblemen. Maar ook bij aandoeningen als hooikoorts, hoofdpijn, astma, nierproblemen, chronische vermoeidheid, bedplassen en buikkrampjes bij baby’s kunnen behandeld worden. Bowen-techniek geeft niet alleen ontspanning op fysiek gebied, maar ook emotioneel en mentaal. Hierdoor krijgen de mensen het gevoel weer lekker in hun vel te zitten. Er wordt minder gedaan dan de behandeling van de “ziekte”, de “t” weglaten geeft behandeling van de “zieke”, dus met minder wordt niet alleen het symptoom maar de hele persoon behandeld. Voor een optimaal profijt is het af te raden om naast Bowen-techniek nog andere lichaamsgerichte therapieën toe te passen. Een combinatie met therapieën waarbij alleen oefeningen worden gedaan, is wel mogelijk.

Voor meer informatie over de Bowen-techniek kunt u ook de website van BowNed bezoeken. Dit is het opleidingsinstituut voor Bowen-techniek in Nederland.